05 January 2017

Főnix - lélekmadár!

A lángokból felröppenő főnix a lélek madara, az újjászületés jelképe. 


Ahhoz viszont, hogy valami újjászülethessen, előbb mindig teret kell teremtenünk. Ez történik, amikor jógázunk. Feloldjuk azokat a gátló tényezőket, blokkokat, amiknek már nincs létjogosultsága az életünkben. Majd megnyitjuk magunkat az újnak, a szépnek, a számunkra igaznak.

A héten az újjászületésre koncentrálva a tűz elemmel dolgoztunk. Belső tűzünket aktiválva tűzbe vetettük gyengeségeinket, hogy azok, - akárcsak a hamvaiból felszálló főnixmadár - erő, tehetség, egészség, halhatatlan remény és bizonyosság formájában röppenjenek fel képzeletünkben.

Január remek lehetőséget ígér minderre. Hiszen, az alvó természettel harmóniában ez a hónap a csend hónapja. Arra hivatott, hogy megálmodd az életet, amelyet ebben az évben élni szeretnél. Nem, nem az újévi fogadalmakra gondolok. Ezek, az esetek többségében nem is tartósak. Hanem szívből jövő kívánságokra, érzésekre, tervekre.

Egy egész hónap rendelkezésünkre áll arra, hogy a természet csendjével összehangolódva megteremtsük belső csendünket. És, hogy ebben a csendben meghalljuk belső bölcsességünk kedves hangját, ami megsúgja nekünk, hogy mi a teendő.


Engedd hát meg meg mindezt Magadnak. Teremts „én-időt”, olyan délutánt, estét, napot, amit csak Magaddal töltesz. Fogalmazd meg azokat az érzéseket, amit szeretnél megélni ideális életedben!

Tekintsd a főnixet példának, merj álmodozni! Ne rögzítsd magad szegényes, fénytelen állapotokhoz. Képzeletedben tégy csodálatos utazásokat. Repülj együtt a napkoronggal. Merülj el csodatévő forrásokban. Fürdesd meg lényedet olyan áramokban, amelyek minden sötét gócot kioldanak benned.


Engedd, hogy mindaz, amit megfogalmazol, netán le is írsz, folyamatosan alakuljon és formálódjon. Belső csendedből teremts Magadnak szeretettel teli, boldog 2017-es esztendőt.


No comments:

Post a Comment