03 December 2016

Szárnyalni születtünk!

Mindnyájan szárnyakkal születünk, a lehetőség Mindenkiben benne van, csak meg kell tanulnunk repülni. A repüléshez azonban elengedhetetlen a megfelelő Egyensúly. Az e heti jógaórákon az egyensúlygyakorlatok kaptak főszerepet. Az ászanák és a meditáció tudatos használatával arra törekedtünk, hogy életünkbe is Egyensúlyt teremtsünk, hogy aztán együtt szárnyalhassunk álmaink felé.


Ahogy a magabiztos repülés is a szárnyak kibontásával kezdődik, úgy az álmaink elérése sem lehetséges anélkül, hogy megtalálnánk az ehhez szükséges kulcsot. A kulcs pedig nem más mint az önszeretet.

“A madár, aki le mer esni, az a madár, aki megtanul REPÜLni”


És ahogy a madár is többször leesik tanulás közben, úgy az önszeretet kifejlesztése, újbóli megtalálása is gyakorlás kérdése és bizony rejthet kihívásokat. Mindezek ellenére az út csodálatos, a fejlődés pedig felbecsülhetetlen.

Honnan tudjuk, hogy hol tartunk ebben a folyamatban?

Ha még belső érzékelésünkön kívül plussz megerősítésre van szükségünk, akkor a legjobb tükör a külvilág.

"Amit kívül látsz, az csak az önmagaddal való kapcsolat tükrözödése.” (Sri Bhagavan

Valójában az egész életünk arról szól, hogy visszataláljunk önmagunkhoz, felismerjük értékeinket, megtanuljuk feltétel nélkül szeretni magunkat.

Mindez kezdődhet egy belső elhatározással is, de fontos, hogy az őszinte legyen és a szívünkől jöjjön. Élj a lehetőséggel: határozd el, hogy lépéseket teszel ebbe az irányba és felvállalod Magad!

Gyakorold önmagad megbecsülését, akkor is, ha jót teszel és akkor is, ha netán hibázol. Tudd, hogy bármilyen is vagy, tökéletes vagy és nem kell szerepeket játszanod.  Úgy ahogy vagy, szerethető vagy, minden részeddel együtt. Merd felvállalni önmagad, mutasd meg gyengeségeidet és csodaszép értékeidet! Mosolyogj magadra, hogy a külvilág is mosollyal köszönthessen Téged!

A szeretet energia, ami szárnyakat ad, hogy szárnyalhass.
A szeretet táplál.
Fogalmazd meg vágyaidat, teremts és repülj fel a szeretet erejével!


No comments:

Post a Comment